کاردرمانی OCCUPATIONAL THERAPY

هدف این وبلاگ تبادل دانش توانبخشی و به طور خاص کاردرمانی می باشد.

کاردرمانی OCCUPATIONAL THERAPY

هدف این وبلاگ تبادل دانش توانبخشی و به طور خاص کاردرمانی می باشد.

بهترین سن تشخیص کم شنوایی در کودکان بدو تولد است

" زهرا جعفری " روز سه شنبه در حاشیه دهمین کنگره سراسری شنوایی شناسی ایران به خبرنگار علمی ایرنا اظهارداشت: در واقع بر اساس تمامی تجربه ها و منابع داخلی بهترین سن برای تشخیص کم شنوایی در کودک زیر سه ماهگی است.

وی افزود: زیرا اگر کم شنوایی هرچه زودتر در کودک تشخیص داده شود، خدماتی که ارایه می شود، نتیجه بخش تر خواهد بود اما اگر سن تشخیص بالا رود خدمات ، اثربخشی زیادی نخواهد داشت.  

جعفری خاطرنشان کرد : در حال حاضر طرح غربالگری شنوایی سنجی در کشور در حال اجرا است و هدف از اجرای این طرح در واقع تشخیص زود هنگام عارضه کم شنوایی است زیرا اگر این عارضه دیر تشخیص داده شود بدون شک کودک از هم سن و سال های خودش عقب خواهد ماند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: طرح غربالگری در کشور توانسته سن تشخیص کم شنوایی را از دو و نیم سال به حدود یک سال کاهش دهد به عبارتی یک و نیم سال سن تشخیص کم شنوایی کاهش یافته است که این امر می تواند روی تمام حوزه های سلامت تاثیر مثبت داشته باشد.  

وی یادآور شد : هم اکنون با توجه به اطلاع رسانی که از طریق طرح غربالگری شنوایی سنجی در جامعه صورت گرفته است ، بیش از 60 تا 70 درصد افراد جامعه نسبت به بیماری ها و عارضه های گوش اطلاعات دارند به گونه ای که می دانند بچه ای که به دنیا می آید، باید در همان بدو تولد از نظر شنوایی غربالگری شود .  

جعفری در مورد وضعیت رشته شنوایی شناسی در کشور در مقایسه با کشورهای منطقه گفت: ایران بیشترین تعداد شنوا سنج را نسبت به کشورهای منطقه و حتی کشورهای خاور دور و نزدیک دارد ، شاید بتوان گفت به تناسب جمعیت ما تعداد عضو های انجمن علمی شنوایی شناسی ایران بسیار بالاتر از سایر کشور ها است. به گفته وی در حال حاضر انجمن علمی شنوایی شناسی ایران بیش از دو هزار نفر عضو پیوسته دارد. جعفری افزود: از نظر نیروی انسانی ، میزان آموزش ، سطح اطلاعات ، افراد متخصص ،‌انجام آزمایش های مربوط به تشخیص کم شنوایی ، اختلالات تعادل و نوع پروتزهایی که برای این کار وارد کشور می شود ، ایران از جایگاه بسیار خوبی در منطقه برخوردار است .

وی در عین حال گفت : در حال حاضر در زمینه سمعک ها مشکلی وجود ندارد زیرا بهترین سمعک ها وارد کشور می شود اما قیمت پروتزهایی که برای پوشاندن مقدار کم شنوایی استفاده می شود ، بسیار بالا است.  

جعفری درباره کاشت حلزون در گوش اظهار داشت: تقریبا هفت مرکز فعال کاشت حلزون در سطح کشور وجود دارد اما مسئله اصلی همان بالا بودن قیمت است.

رییس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران افزود: در واقع مهمترین مشکل دراین بخش بیمه نبودن پروتز سمعک است زیرا این یک پروتز گران است و باید روی دو گوش فرد کم شنوا کار گذاشته شود.  

وی گفت: اگر قیمت این پروتز را ضربدر دو کنیم رقم قابل توجهی برای یک خانواده متوسط می شود با توجه به این که عمر مفید این پروتزها حداکثر چهار تا پنج سال است بنابراین باید تجدید شوند که این مسئله فشار سنگینی را بر خانواده وارد می کند.

حعفری اظهارداشت: با توجه به این که در زمینه کاشت حلزون نزدیک به 85 درصد رقم آن توسط دولت به شکل یارانه پرداخت می شود اما باز هم مبلغی که باید توسط خانواده پرداخت شود حدود 5 تا 6 میلیون تومان است که برای یک خانواده متوسط ، رقم بالایی است .

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین طولانی بودن نوبت برای کاشت حلزون نیز از دیگر مشکلات این بخش است که شاید دلیلش وارداتی بودن این محصول است زیرا فناوری تولید آن در کشور وجود ندارد. 

 

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد